Fidlock

När du tar på eller av dig hjälmen ser du sällan vad du gör om du försöker släppa eller spänna fast spännet. Har du tänkt på det? Själv brukar jag bara lyfta upp huvudet och hoppas på att jag lyckas spänna hjälmen utan att se exakt vad jag gör. Man skulle tänka sig att hjälmspännen ska vara lättare att använda eftersom den sitter under hakan. Tydligen inte. Som tur har vissa hjälm tillverkare börjat använda sig av ett smidigare sätt att spänna fast hjälmen, Fidlock teknologin. Tänk dig, en hjälm med magnetisk spännband som öppnas och stängs på bara ett ögonblick. Vi kommer att gå genom vad Fidlock teknologin är samt hur den är anpassad för snöskoterhjälmar.

Varför just Fidlock och hur den funkar

Oavsett om du tittar på en hjälm för fritiden i snöiga backar eller för säkerheten på jobbet, ska de vara bekväma, pålitliga och erbjuda dig säkert skydd. När man kör snöskoter är det vanligt att ta av sig hjälmen flera gånger under dagen, typiskt vid varje stopp. Då är du tvungen att ta av dig handskarna för att kunna låsa upp hjälmen, sedan ta på dig handskar igen, sen av igen när du ska sätta på hjälmen o.s.v.. Därmed kan det hända dig att huden kläms när du stänger spännen. För att undvika detta, de nyaste skoterhjälmar använder sig av FIDLOCK.
FIDLOCK kombinerar magnetiska och mekaniska fästkoncept i sina intuitiva och användarvänliga fästen. Du kan öppna och stänga de på bara ett ögonblick! Dessa spänn styr fast komponenterna på rätt plats genom att använda magnetiska kraft och snäpper fast det med ett magnetiskt lås (Se videon på sidan). FIDLOCK spänn gör det enkelt att ta på och av dig hjälmen utan att behöva gissa dig fram eller klämma dig.
Fidlock spänn

Material och uttålighet

Bolaget tillverkar spänn för ryggsäckar, hjälmar och allt annat utrustning, men vår fokus ligger på just snöskoterhjälmar. Materialet de använder (Durethan eller Grivory) tål upp till 75 kg och används främst för skoterhjälmar. De nylon baserade spännen för andra användningsområde tål upp till 55 kg. Det är mer än tillräckligt för att klara av kraven för hjälmspänne. Observera dock att Fidlock fästen är bara en komponent i hjälmar. Bara för att en hjälm har Fidlock, betyder det inte att den är nödvändigtvis ECE-godkänt. Hjälmtillverkare gör egna tester för detta.

Lägger till i kundvagnen

  • x